Super viteza la internet

Imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile cand conexiunile la internet se faceau prin dial-up. Viteze de 10-15 kbs/s erau fenomen pe vremea aceea. Ceva mai taziu am descoperit Zapp. A fost ceva mai bine.Pe langa viteza mai avea ceva in plus, traficul era “nelimitat”. Dupa aceea a urmat ADSL-ul de la Romtelecom. Restul e istorie. Operatorii se bat azi in pachete de servicii care mai de care mai avantajoase. Recent am citit ca UPC, unul dintre cei mai mari operatori telecom din România, a lansat servicii de acces la internet cu viteze de până la 100 Mbps pentru clienţii companii în 12 oraşe din ţară, la un tarif lunar de 25 de euro.

Oferta UPC Business Fiber Power, livrată prin intermediul diviziei de business a operatorului, le oferă clienţilor de afaceri din segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii viteze de acces la internet de până la 100 Mbps şi este bazată pe tehnologia Eurodocsis 3.0. Eurodocsis 3.0 (Data Over Cable Service Interface Specification) este versiunea europeană a celui mai nou standard internaţional de servicii broadband prin cablu coaxial, care permite superviteze de transfer, de până la 5 ori peste maximumul teoretic oferit de tehnologia ADSL

Suna bine. Parca si pot sa vad deja vremea cand cloud computing-ul nu va ma fi doar o notiune de marketing, iar noi toti, utilizatorii de rand, vom folosi sisteme doar cu memorie flash, pentru ca totul se va stoca “in nori”

1 Comment

  1. Сусанна
    Oct 4, 2010

    Красивый сайт мне понравился !